Vyberte stránku

Vše, co potřebujete vědět o hostingu pro systémy Pohoda

BLOG: HOSTING POHODA

Přinášíme Vám informace, užitečné tipy, postupy a doporučení, které Vám pomohou efektivně využívat naše hostingové služby pro ekonomické systémy Pohoda.

Jak nahrát data na vzdálenou plochu

26.3.2024 | Home at Cloud

Návod pro převod dat na vzdálenou plochu – verze MDB

1. Otevřít umístění souboru

Pravým tlačítkem myši klikněte na ikonu Ekonomický systém Pohoda a vyberte možnost „Otevřít umístění souboru”. Tímto způsobem se zobrazí umístění souboru a dat se složkami, které budete kopírovat na vzdálenou plochu.

2. Výběr dat k přenosu

2.1 Pro samotný převod dat potřebujeme celou složku zálohy softwaru Pohoda. Vytvořte na ploše Vašeho počítače novou složku a nazvěte ji například „Záloha Pohoda” . Do této složky zkopírujte následující složky: /Data, /Dokumety, /Tisk a /XML. Pokud některou z těchto složek nemáte, nahrajte jen složky, které máte. Tímto způsobem zajistíte, že budete mít kompletní zálohu dat softwaru Pohoda k dispozici na Vašem počítači.

2. Výběr dat k přenosu – dvě varianty

2.1 Sdílená složka je nastavená na složku instalační.

Vytvořte na ploše Vašeho počítače novou složku a nazvěte ji například „Záloha Pohoda” . Do této složky zkopírujte následující složky: /Data, /Dokumety, /Tisk a /XML. Složku /Data zkopírujte bez podložek /Zálohy a /KL.

Pokud některou z těchto složek nemáte, nahrajte jen složky, které máte. Tímto způsobem zajistíte, že budete mít kompletní zálohu dat softwaru Pohoda k dispozici na Vašem počítači.

2.2 Sdílená složka je jiná než instalační

Vytvořte na ploše Vašeho počítače novou složku a nazvěte ji například „Záloha Pohoda” .  Otevřete složku /Data a tím se dostanete do sdílené složky /Data které obsahuje opět všechny potřebné složky pro přenos a to tedy: /Data, /Dokumenty a /Tisk.

Pokud některou z těchto složek nemáte, nahrajte jen složky, které máte. Tímto způsobem zajistíte, že budete mít kompletní zálohu dat softwaru Pohoda k dispozici na Vašem počítači.

3. Přenos dat

Z MDB verze jsou data ve formátu .mdb. Přeneste celou složku „Záloha Pohoda” na vzdálenou plochu a zbytek nechte na nás. Nahrajeme poskytnutá data do připraveného hostingu Pohoda. 

Kontaktujte nás

Pokud se Vám nedaří provést přenos dat na vzdálenou plochu, neváhejte kontaktovat našeho kolegu, který Vám rád poradí a zajistí převod dat do nové instalace softwaru Pohoda na hostingu.

Kontakt na kolegu: Martin Mafka, mafka@czech-it.cz, tel. 604 299 699

Kontakujte nás

Když budete potřebovat pomoc, rozhodně Vás nenecháme na holičkách.

Technická podpora