Virtuální privátní server – VPS

VPS znamená virtuální privátní server, tj. server, který je provozován na virtualizovaném hardware. Nad jedním fyzickým serverem je tak provozováno více virtuálních serverů, které jsou od sebe izolovány, takže je lze označit jako privátní, což znamená, že jsou vyhrazeny (dedikovány) pouze pro každého jednotlivého zákazníka. Díky virtualizaci je tak možné efektivněji využít dostupné fyzické zdroje a zákazníkům nabídnout virtuální stroje za příznivější cenu, při zajištění vysoké bezpečnosti, ale také možnosti flexibilního škálování.

Virtuální privátní servery jsou vhodné pro multihosting webových stránek, nasazování, testování a provoz aplikací, ale také spolehlivý provoz podnikových systémů typu CRM, ERP, apod. Provoz VPS nicméně vyžaduje určité znalosti, pokud jde o administraci serveru. Mezi klíčové parametry každého virtuálního stroje patří především počet vCPU – virtuální procesor poskytující výopčetní výkon společně s RAM – operační pamětí, a také disk (HDD) a operační systém (Linux/Windows) a IPv4/IPv6 adresa.

U Home at Cloud si můžete VPS vykoušet na 7 dní zdarma. Pokud vás nezaujme, nezaplatíte za něj ani korunu, pokud ano, budete si jej moci převést na plnohodnotnout placenou službu nebo si objednat zcela nové VPS. Kromě vlastního VPS is můžete objednat i jeho administraci, takže se nebudete muset o jeho provoz starat. Navíc Vám rádi poradíme s výběrem vhodné konfiugrace, migrací, nasazením požadovaného software i jinými požadavky.